Lassan búcsúzik a Windows 7, Office 2010 és más népszerű Microsoft termékek

Becsült olvasási idő: 2-4 perc

Pár nappal ezelőtt a Microsoft Twitteren hívta fel a figyelmet arra, hogy a Windows 7 támogatása kevesebb mint egy év múlva, 2020 januárjában lejár.


A szemfülesebbek azonban észrevehették, hogy a Microsoft hamarosan más termékekhez is meg fogja szüntetni a támogatást, azaz sem új funkciókra, sem biztonsági frissítésekre nem számíthatunk ezen szoftverekhez. Összeszedtük a tapasztalataink szerint leggyakrabban használt érintett termékeket:

Az alábbi két diagramból jól kitűnik, hogy a felhasználók/cégek hány százalékát érintheti a Microsoft ezen döntései.

Windows Desktop verziók

2019 márciusi adatok, forrás: statCounter.com
 

Windows Server verziók

2017 májusi adatok, forrás: smartprofile.io
 

A fentiekből láthatjuk, hogy igencsak sok céget érint a Microsoft döntése.
A te céged is köztük van? Érdemes mielőbb elkezdeni a tervezést, hogy még időben át tudjatok állni az újabb szofterverziókra. Ha segítségre van szükségetek ezzel kapcsolatban, keressétek bátran a RendszerIT csapatát.Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

Legfrissebb cikkjeink

Globális chiphiány

2021-03-25

Cikkünkben röviden összefoglaljuk a globális chiphiánnyal kapcsolatos tapasztalatainkat.

A koronavírus hatása az IT szektorra

2020-04-10

Új cikkünk témái: a vállalatok túlélésére milyen hatással van azok informatikai felkészültsége, hogyan segíti a magánembereket a szektor, és arról is, hogy milyen tendenciákat látunk a területünk jelenével és jövőjével kapcsolatban magunk körül

IT incidensek - a jó kommunikáció alapjai

2019-09-13

Milyen módon kommunikálják le az informatikai rendszereikkel kapcsolatos problémákat a cégek szakemberei, és ezek hogyan hatnak az általuk képviselt márkára? Nézzük meg, hogyan!