Easter egg-ek a tech világából

Becsült olvasási idő: 2-4 perc

A hosszú hétvégére való tekintettel összeszedtünk pár easter egg-et (húsvéti tojást) a tech világából. A legtöbb izgalmas, mókás, vagy érdekes meglepetés felfedezéséhez nincs másra szükséged, csak a telefonodra, vagy laptopodra.

Google: Érdekes találatok a keresőben

Nyisd meg a Google keresőt, és írd be a következőket, ha játszanál egy jót: zerg rush
Ha nem csak játékra, hanem nosztaligára is vágysz, és nem vennéd elő régi konzolod, javasoljuk az Atari breakout kulcsszavakra való keresést a Google képkeresőjében.
Ugyanígy, ha beírod a telefonodon megnyitott Google keresőbe a következőt, kapsz vízmértékként használhatod okos eszközödet - bár erről nem tudtuk eldönteni, hogy Easter Egg, vagy inkább hasznos funkció: bubble level
Van úgy, hogy az ember úgy érzi, nincs egyenesben az élete - ahhoz, hogy a keresőd se legyen vízszintes, keress rá: askew
Ha pedig a Do a Barrel Roll kifejezésre keresel rá, fejreáll az egész internet - szó szerint.

Microsoft: Oldal feltöltése véletlenszerű szöveggel

Bár erről sem tudtuk eldönteni, hogy Easter Egg, vagy inkább hasznos funkció, úgy gondoljuk, ide tartozik: nyiss egy Word-öt, írd be a következőket, majd nyomj Enter-t: =rand(4,10)

Android: Mókás verzióinformációk

A Google a fő Android verziókat mindig valamilyen édesség után nevezi el, például Nougat, Oreo, vagy Pie. A fejlesztők kedveskednek is nekünk: ha a Beállítások menüben megkeressük a verzióinformációkat, nyomjuk meg párszor az azt tartalmazó sort. A legújabb Android verziók esetén a megjelenő Easter Egg egy meglepetés játékot is tartalmaz.

Linux: Gyűrűk Ura naptár

A legnépszerűbb Linux disztribúciók a /usr/share/calendar útvonalon tárolják a felhasználók által megtekinthető naptárak alapvető információit. A készítők becsempésztek ide egy nem szokványos naptárt is, ami a Gyűrűk Ura trilógia főbb eseményeit tartalmazza. Még mielőtt ellenőriznéd, hogy valóban így van e, vigyázz, spoiler-veszély! :)

Mozilla: Idézetek az Apokalipszis Könyvéből

Ha van telepítve a gépedre Mozilla böngésző, írd be a címsávba a következőt, hogy megtudd, mit üzen neked ma az Apokalipszis Könyve: about:mozilla
Az about:robots hivatkozást megnyitva pedig alapvető információkat olvashatsz a robotokról.

További érdekességekről olvasnál? Ajánljuk a Stuff TV angol nyelvű cikkét.Tetszett? Ossza meg ismerőseivel!

Legfrissebb cikkjeink

Globális chiphiány

2021-03-25

Cikkünkben röviden összefoglaljuk a globális chiphiánnyal kapcsolatos tapasztalatainkat.

A koronavírus hatása az IT szektorra

2020-04-10

Új cikkünk témái: a vállalatok túlélésére milyen hatással van azok informatikai felkészültsége, hogyan segíti a magánembereket a szektor, és arról is, hogy milyen tendenciákat látunk a területünk jelenével és jövőjével kapcsolatban magunk körül

IT incidensek - a jó kommunikáció alapjai

2019-09-13

Milyen módon kommunikálják le az informatikai rendszereikkel kapcsolatos problémákat a cégek szakemberei, és ezek hogyan hatnak az általuk képviselt márkára? Nézzük meg, hogyan!